Destinacion: Bogova

Bogova është një fshat turistik dhe  ndodhet në lartësinë 265 m mbi nivelin e detit. Fshati filloi të popullohej rreth viteve 1950-të, por zhvillimin më të madh e mori pas viteve 1990-të, kur edhe u ...

Kalendari historik, 24 shkurt

24 Shkurti është dita e 55-të e vitit, deri në fund të tij janë edhe 310 ditë.   1387 – Mbreti Charles III i Napolit dhe i Hungarisë vritet në Buda. “Buda” dhe “Pest” bëjnë “Budapest” – qytet i ...

Parashikimi i motit, e premte 24 shkurt 2017

Vranësirat do të jenë të pranishme gjatë ditës së nesërme në të gjithë vendin por herë pas here do të ketë intervale me kthjellime. Më të dendura vranësirat paraqiten në zonat malore veriore. Pjesa e...

Destinacion: Parku kombëtar i Mavrovës

Parku kombëtar i Mavrovës përfshin shpatet jugore të Maleve të Sharrit, një pjesë të Malit të Korabit si dhe Maleve të Deshatit, Karçinit dhe Bistrës. Kjo sipërfaqe, relativisht e vogël, karakterizoh...

Parashikimi i motit, e enjte 23 shkurt 2017

Edhe dita e enjte, do të karakterizohet nga masa ajrore të qëndrueshme duke bërë që moti i kthjellët të dominojë në pjesën më të madhe të territorit. Përjashtuar zonat malore veriore – verilind...

Destinacion: Parku Kombëtar “Qafë Shtamë”

Parku Kombëtar “Qafë Shtamë”. Ky është një park në afërsi të qytetit të Krujës dhe rrugëtimi drejt tij është mjaftë komod për shkak të një rruge të asfaltuar e të mirë. Aty gjendet  masivi pyjor mbas...