Dita Botërore e Ushqimit

Dita Botërore e Ushqimit kremtohet nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO) çdo vit në datën 16 tetor (datë kur u krijua FAO në 1945). Kjo ditë organizohet që prej 1981 ...

Luftoni gripin dhe forconi imunitetin me hudhër!

  Hudhra është përdorur që në lashtësi për trajtimin e infeksioneve të frymëmarrjes të shkaktuara nga bakteriet dhe viruset. Nga analizat në  laborator është vënë se hudhrat janë me të vërtetë a...

Njihni tiparet dalluese të grupit tuaj të gjakut

Grupi i gjakut mund të jetë një tregues i rëndësishëm për të kuptuar sa unikë jeni. Ka katër grupe gjaku: A, B, AB, O. Secili grup ka karakteristika unike që mund të ndikojnë në humbjen e peshës, dis...

Të dhëna alarmante për obezitetin

Vitet e fundit obeziteti është kthyer në një nga shqetësimet e mëdha që po prish çdo ditë e më tepër cilësinë e jetës. Parashikimet e reja tregojnë rritje të vazhdueshme të obezitetit në të gjitha ve...

60% e njerëzve fitojnë peshë nga ky stil jete

Shumica e punëve në epokën digjitale kërkojnë të qëndroni ulur para një tavoline e të punoni për orë të gjata. Ky stil joaktiv i jetesës, i cili ndikon që shumica e punëtorëve në zyra të punojnë tetë...

Misvaku, furça natyrale e dhëmbëve

Mijëra vite më parë misvaku është përdorur nga njerëzit dhe i është dhënë shumë rëndësi falë dobive të tij shëndetësore. Ai  nxirret nga rrënjët e drurit të misvakut që njihet edhe me emrin (Arakbaum...

Kristalet e kuqe të shegës, mrekulli për shëndetin!

Vjeshta përveç spektaklit të ngjyrave të ofron edhe shumë fruta. Në mesin e tyre janë edhe shegët, të cilat konsiderohen si mjaft të shijshme. Shegët na vijnë me tre shije, të ëmbla, tharta dhe jo sh...