Njihuni me disa fakte interesante për syrin

Syri është njëri prej organeve më të rëndësishme në trupin tuaj dhe është përgjegjës për rreth 85 % të informacioneve që njeriu i merr. Brenda një minute, një person i përpëlit sytë 12 herë. Një mbyl...

A i dini këto fakte interesante për trurin ?

Truri është një nga pjesët më të rëndësishme të njeriut, shumë funksional dhe i ndërlikuar.Më poshtë do të lexoni  disa fakte interesante mbi trurin 1.Truri nuk ndjen dhimbje, edhe pse dërgon sinjale...

Ulja e duhanpirjes, OBSH vendos objektiva

Duhanpirja është një ndër shkaqet kryesore të vdekshmërisë në Shqipëri, ndërsa Organizata Botërore e Shendetësisë kërkon reduktimin e mëtejshmëm të saj. Ulja e prodhimit të duhanit, paketimi gjenerik...

Ja ushqimet që nuk duhet t’i hani në mëngjes

  Kujdesi që tregojmë ndaj ushqimit është i rëndësishëm, sidomos kur bëhet fjalë për vaktet e rregullta. Nëse në drekë mund t’i lejojmë vetes ushqime më të rënda, mëngjesi dhe darka kanë nevojë ...

Arti, shoqëria dhe dija përmirësojnë kujtesën

Sjelljet dhe aktiviteti ditor ndikojnë në mënyrën se si punon kujtesa jonë. Ekspertët e psikologjisë sugjerojnë aktivitetet artistike dhe mësimin e gjërave të reja si mënyrat e duhura për forcimin e ...

Bliri, lulja që lufton ankthin

  Lulet e blirit që prej lashtësisë njiheshin si lulet ku fshihen rrezet e diellit. Gjethet e kësaj peme lulëzojnë prej fillimit të pranverës e deri në vjeshtë. Rritet në pyje, shkurre dhe sidom...

Shkrimi i dorës zhvillon trurin

Përdorimi i shkrimit të dorës në vend të tastierës është një veprim që e zhvillon më shumë trurin. Kështu deklaroi Shoqata Hulumtuesit e Turqisë gjatë Samitit të 19-të të Hulumtimeve të organizuar po...