Vlerat e mrekullueshme te pjeprit

Stina ku jemi  na e mbush tryezën plot fruta e perime, ndër to edhe pjepri. Vlerat e shumta që ai ka na bëjnë të mos e ndajmë asnjë ditë nga menuja ushqimore. Pjepri është i pasur me ujë- Pjepri ësht...

Yndyrnat e shëndetshme që mund t’i hamë pa frikë

Jo sa herë themi yndyrë po themi kilogramë më shumë.  Yndyrnat janë absolutisht të domosdoshme për të qenë të bukur dhe të shëndetshëm. Ndihmojnë në mirëqenien e lëkurës, lubrifikojnë artikulacionet ...

Dhimbjet nga ‘Sindroma e zyrës’

Sindroma e zyrës është dhimbja në shtyllën kurrizore ose muskujt e shkaktuar nga qëndrimi ulur ose pa lëvizje në të njëjtin pozicion për periudha të gjata kohore, kryesisht duke punuar në kompjuter n...

Peshku, kryefjala e shëndetit të mirë

Një dietë që ka peshkun dhe mishin e bardhë redukton rrezikun e vdekjes s. Të paktën 9.3 për qind dhe 7.6 për qind e vdekjeve, respektivisht për meshkujt dhe femrat është e paevitueshme duke reduktua...

Pse hamë më shumë kur jemi të zemëruar?

Kur jeni të nxehur është e lehtë të hani më shumë në tavolinë dhe papritur të lindë dëshira të hash ëmbëlsira apo ushqime të kripura të paketuara. Ushqimi të qetëson, sepse që fëmijë jemi mësuar ta s...

Smoothie të shëndetshme për të humbur peshë

Ka disa pije me fruta të stinës që ju ndihmojnë të humbni kilogramët e tepërt. Ky proces mund t’ju duket i vështirë, por ju keni në dorë ta bëni argëtues. Por përveç rënies në peshë, frutat jan...

Ushqimet që çlirojnë hormonet e lumturisë

Nëse nuk keni humor të mirë mos mendoni se akullorja, picat dhe ëmbëlsirat do t’ju bëjnë të ndiheni më mirë. Në fakt këto të fundit thjesht do t’ju “shterojnë” energjitë dhe nuk do t’ju rrisin humori...

Si të shpëtoni nga temperaturat e larta?

Mbyllni dritaret dhe perdet. Ky detaj mund t’ju duket i parëndësishëm, por shumica e të nxehtit vjen nga dritaret. Marrja e këtyre masave do të lejojë uljen e temperaturave brenda shtëpisë në disa gr...