Si ta eleminoni lagështirën në shtëpi

Lagështira është një problem një shtëpi, megjithatë ekzistojnë disa truke të thjeshta për të larguar atë. Ashtu siç ndodh dhe në ajër të hapur dhe në ambientet e mbyllura lagështira mbi 60-70% konsid...

Frutat dhe perimet që duhen konsumuar sipas stinës

Frutat janë pa dyshim prej produkteve më të shëndetshme  ushqimore në çdo periudhë të vitit. Megjithatë ekspertët këshillojnë, që çdo frut të konsumohet në stinën e tij. Më poshtë do t’ju paraqesim p...

Hithra, bima e egër barishtore me plot veti shëruese

Hithra është një bimë e egër barishtore që në kërcellin e në gjethet e saj të dhëmbëzuara ka një push të imët djegës dhe që përdoret si bimë mjekësore ose për ushqim e çaj. Të gjithë ne shqiptarët e ...

E qeshura të shëron mendjen, zemrën, trurin…

Qeshja nuk është thjesht një fjalë për një mënyrë jetese më të mirë, por ajo është gjithashtu një çelës për përmirësimin e shëndetit tonë, mendore dhe fizike mirëqenien. Qeshja është jeta. Pa përmend...

Kurrë mos i jepni mjaltë foshnjave nën 1 vjeç

Mjalti është një substancë natyrale e prodhuar nga bletët dhe konsumohet shumë nga njerëzit për arsye shëndetësore. Është shumë i dobishëm për të kururar shumë sëmundje të tilla si astmën, kollën, te...