Njihni tiparet dalluese të grupit tuaj të gjakut

Grupi i gjakut mund të jetë një tregues i rëndësishëm për të kuptuar sa unikë jeni. Ka katër grupe gjaku: A, B, AB, O. Secili grup ka karakteristika unike që mund të ndikojnë në humbjen e peshës, dis...

Të dhëna alarmante për obezitetin

Vitet e fundit obeziteti është kthyer në një nga shqetësimet e mëdha që po prish çdo ditë e më tepër cilësinë e jetës. Parashikimet e reja tregojnë rritje të vazhdueshme të obezitetit në të gjitha ve...

60% e njerëzve fitojnë peshë nga ky stil jete

Shumica e punëve në epokën digjitale kërkojnë të qëndroni ulur para një tavoline e të punoni për orë të gjata. Ky stil joaktiv i jetesës, i cili ndikon që shumica e punëtorëve në zyra të punojnë tetë...

Misvaku, furça natyrale e dhëmbëve

Mijëra vite më parë misvaku është përdorur nga njerëzit dhe i është dhënë shumë rëndësi falë dobive të tij shëndetësore. Ai  nxirret nga rrënjët e drurit të misvakut që njihet edhe me emrin (Arakbaum...

Kristalet e kuqe të shegës, mrekulli për shëndetin!

Vjeshta përveç spektaklit të ngjyrave të ofron edhe shumë fruta. Në mesin e tyre janë edhe shegët, të cilat konsiderohen si mjaft të shijshme. Shegët na vijnë me tre shije, të ëmbla, tharta dhe jo sh...

Bakteret, ‘mysafirët’ e trupit tonë

Mikrobet janë kudo, tek telefoni tek uji që pimë, janë tek duart tona para se t’i lajmë ato, por janë tek duart tona edhe pasi i lajmë ato. Miliona vite më parë në bëmë një “pakt” me mikrobet, duke i...

Çaji i zi, një aleat i mirë për rënien në peshë

Kur bie fjala për rënien në peshë, çajrat zënë vendin e parë. Çaji i zi, ashtu si ai jeshili ndihmon të bini në peshë, por ka dhe përfitime të tjera për shëndetin. Në një studim të universitetit të L...