Çfarë duhet të dini për mbipeshën tek fëmijët ?

  Në kohët e sotme shumë prej fëmijëve rezultojnë mbipeshë. Ky problem po bëhet alarmues sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë.  Të dhënat e fundit tregojnë për rreth 43 milion fëmijë nën m...

Çfarë ju zgjon më mirë se kafja ?

  Kur na shkon në mendje sesi të zgjohemi nga gjumi, menjëherë mendojmë një filxhan kafe. Gjithsesi, ka gjëra të tjera të shëndetshme që mund të na zgjojnë po aq shumë si kafja. Ja disa prej tyr...

Ushqime me veti si ilaç

  Ushqimi është ilaçi numër një i natyrës. Perime, fruta, karbohidrate dhe proteina të caktuara ofrojnë përfitime të veçanta shëndetësore, pa dhënë disa nga efektet anësore të pakëndshme që japi...

Çfarë të bëni kur vuani nga tensioni i ulët ?

  Studimet tregojnë se nga tensioni i ulët më së shumti vuajnë femrat në mes moshës 30 dhe 40-vjeçare, sidomos ato që merren me punë intelektuale. Sipas studimeve janë femrat e moshës 30- 40 vje...

Veprime që dëmtojnë trurin tuaj

  Shmangia e mëngjesit Shumica e njerëzve që nuk hanë mëngjes kanë nivel më të ulët të sheqerit në gjak. Në rast se nuk hani mëngjes, truri juaj nuk do të ketë mjaft materie ushqyese, gjë që shpie de...

Libri qetëson më shumë se gjumi

  Sipas një studimi të fundit thuhet se nëse ju shijoni literaturë mund të përforconi mendjen tuaj madje duke përmirësuar të gjitha aftësitë tuaja të dikurshme. Por kjo është e vështirë për tu a...

Arsyet pse duhet të hani mëngjes

  Mëngjesi përbën një nga vaktet më të rëndësishëm të ditës. Ashtu siç edhe autorja e popullarizuar e ushqimeve, Adelle Davis, ka këshilluar që njerëzit të hanë mëngjes si një mbret, drekën si n...

Ushqimet që vrasin inteligjencën tuaj

  Universiteti i Montrealit  në studimin e fundit që ka zhvillur ka zbuluar se ushqimi me yndyrë, mund të ndryshojë kimikatet në tru. Përveç kësaj, ushqimet që kanë shumë yndyrë mund të shkaktoj...

Çfarë i bëjnë trupit valët e telefonit ?

  Epoka dixhitale sa ndihmuese është aq edhe shkatërruese duket të jetë. Organizata Kombëtare e Shëndetit dhe disa mjekë rusë, paralajmërojnë se telefonët celulare janë të dëmshëm për shëndetin....

Sa gjatë mund të jetojmë pa ujë?

Një njeri mund të jetojë më shumë se tre javë pa ushqim, ndërsa kur shkon puna te uji nuk mund të zgjasë kaq gjatë. Të paktën 60 % e trupit të të rriturve përbëhet nga uji, dhe çdo qelizë e gjallë në...