1 Qershori, Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve

Sot është 1 Qershori, Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve.

Në Shqipëri dhe mbarë botën, kjo ditë u kushtohet fëmijëve me aktivitete të larmishme. Dita e fëmijëve është vendosur më datën 1 Qershor, sepse në këtë datë është mbajtur konferenca botërore e mirëqenies së fëmijëve në Gjenevë në 1925.

 

 

Pin It