10 fakte që ju motivojnë të hani shëndetshëm edhe kur nuk dëshironi

eating-right-could-reduce-your-risk-for-some-cancers-multiple-studies-have-found-a-diet-high-in-fruits-and-vegetables-could-help-prevent-the-disease a-healthy-diet-could-make-your-skin-glow-carbohydrate-rich-foods-with-a-high-glycemic-index-meaning-they-quickly-increase-your-blood-sugar-could-contribute-to-acne-studies-have-found a-well-balanced-diet-could-improve-your-mood-people-who-eat-more-fruits-and-vegetables-tend-to-report-better-mental-health-in-studies eating-right-could-boost-your-energy-and-enhance-your-athletic-performance a-healthy-diet-could-reduce-your-risk-of-developing-type-2-diabetes-which-is-preventable-with-diet-and-exercise

Mund të jetë e vështirë të ushqeheni gjithmonë shëndetshëm. Na pëlqen që të kalojmë te fast food-et, të skuqurat dhe në të njëjtën kohë e dimë që nuk po veprojmë siç duhet.

Një diet e ushqyeshme ka me të vërtetë disa benefite. Se çfarë konsiderohet e ‘shëndetshme’ është gjithmonë një burim debati, por nutricienët kanë rënë dakord që një diet me fruta, prodhime deti, perime, bishtaja, produkte të baxhos apo dhe  frutat e thata janë të këshillueshme për t’i pasur në menunë e ditës.

Ja 10 fakte sesi dieta ndikon në shëndet:

  1. Të ngrënit shëndetshëm zvogëlon riskun për kancer. Shumë studime kanë zbuluar që një dietë e pajisur me fruta dhe perime mund të parandalojë ketë sëmundje.
  2. Një diet e shëndetshme ju mundëson një lekurë të shkëlqyeshme. Studimet kanë nxjerrë që ushqime të pasura me karbohidrate, me një index glicemie të lart mund të kontribuojnë në pastrimin e akneve.
  3. Një dietë e balancuar mund t’ju përmisojë gjendjen shpirtërore. Njerëzit që konsumojnë më shumë fruta dhe perime janë të prirur të kenë një shëndet mendor më të mirë.
  4. Të ngrënit ne mënyrë të rregullt mund t’ju shtojë energjinë dhe përmisojë përformancën në sporte.
  5. Dieta e shëndetshme ul rrezikun e zhvillimit të dy llojeve të diabeteve, e cila parandalohet me anë të dietës dhe ushtrimeve.
  6. Mund t’ju zgjatet jeta. Njerëzit që hanë mirë kanë tendecën që të jetojnë më gjatë dhe kanë më pak kompikacione shëndetësore duke shijuar kështu kohën ekstra që ju dhurohet
  7. Disa studime kanë treguar që ushqimi i shëndetshëm mund të reduktojë riskun për sëmundjet kardiovaskulare, duke përfshirë atakun kardiak dhe goditjet.
  8. Ushyerja e mirë mund të mbrojë memorien tuaj. Kërkimet kanë treguar që ushqimi i duhur ka arritur ta pengojë sëmundjen e Alzheimer
  9. Kërkimet e nutricienëve kanë gjetur që dieta mund të përmisojë cilësinë dhe gjatësinë e gjumit.
  10. Me ushqyerje të mirë mund të reduktoni riskun e gurëve në veshka.
Pin It