10 gjërat të cilat nuk duhet ti fusni asnjëherë në mikrovalë

Mikrovala është alternativa më e shpejtë për të gatuar ushqimet. Në fakt mikrovala shërben për ti ngrohur ushqimet, por duket se njerëzit kohët e fundit po e shohin edhe si një mënyrë alternative për të gatuar ushqimet shpejtë. Disa prej ushqimeve mund të jenë më të dëmshme se sa i keni imagjinuar në rast se gatuhen në mikrovalë dhe më poshtë kemi renditur disa prej tyre.

1 – Vezët

2 – Ushqimet me ambalazh plastik ose karton

3 – Kurrë mos fusni enë bosh, pasi mund të shkaktoni një shpërthim të madh

4 – Specat djegës

5 – Frutat

6 – Aluminin

7 – Uji

8 – Enët me gjalp, krem, ose kos

9 – Buka

10 – Salcat e ndryshme

Pin It