11 tetori, Dita Botërore e Vajzave

Për herë të parë, Organizata e Kombeve të Bashkuara 11 tetorin e vitit 2012 e ka përcaktuar ndryshe si Ditën Ndërkombëtare të Vajzave.

Kjo ditë ndërkombëtare synon të promovojë trajtimin e barabartë dhe mundësitë për vajzat në mbarë botën në fusha të tilla si, ligji, të ushqyerit, kujdesi shëndetësor, arsimimi, trajnimi, si dhe lirinë nga dhuna dhe abuzimi.

Pin It