17 Tetor, dita ndërkombëtare për zhdukjen e varfërisë

“Varfëria nuk matet vetëm nga të ardhurat e pamjaftueshme. Ajo shfaqet në mundësi të kufizuara në shëndetësi, arsim dhe shërbime të tjera thelbësore, si dhe shumë shpesh, nga mohimi ose abuzimi i të drejtave të tjera themelore të njeriut. Le t’i dëgjojmë dhe t’u vëmë veshin zërave të njerëzve që jetojnë në varfëri. Le të angazhohemi për t’i respektuar dhe mbrojtur të drejtat e njeriut tek të gjithë njerëzit dhe ti japim fund poshtërimit dhe përjashtimit social që njerëzit që jetojnë në varfëri  përballen çdo ditë, duke promovuar përfshirjen e tyre në përpjekjet globale për t’i dhënë fund varfërisë ekstreme njëherë e mirë dhe për të të gjithë. ” – Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Ban Ki-moon

14783669867_c16b8f9f21_k

eradicate-poverty-3

kumlo2

ph_9175_31095

giles1

Please Banerghatta National Park

Please Banerghatta National Park

 

Pin It