30 fotot që tregojnë fuqinë e shpirtit njerëzor 

Sa herë mund të duket se nuk ka më ndjeshmëri në zemrat e njerëzve, ndalni e shikoni këto foto.

Kinë. Një 11 vjeçar që vuante nga tumori në tru kërkoi që mëlçia dhe veshkat e tij t’i dhuroheshin të tjerëve, për t’i shpëtuar ata pasi ai edhe ashtu do të vdiste. Doktorët shprehën falënderim për të dhe nënën e tij.

Një 17-vjeçare i dhuroi lule një ushtari gjatë një proteste pranë Pentagonit, 1967.

Një 10 vjeçare buzëqeshë pasi fiton divorcin nga burri i saj i vjetër.

Një murg ndan ushqimin e tij me një tigër.

Një foshnje 3 javëshe albino fle pranë kushëririt të tij.

Bali. Një burrë luan në një flaut bambuje për të argëtuar një djalë me të meta, të cilin ai e do si të ishte biri i tij.

Një kirurg pas një operacioni të suksesshëm për transplantin e zemrës që zgjati 23 orë. Asistentja e tij fle në dysheme.

Pacienti i tij jo vetëm që shpëtoi, por jetoi edhe pas kirurgut, i cili vdiq më 2009.

Një grua ulet afër varrit të burrit të saj një ditë para përvjetorit të martesës.

Një gazetar duke vrapuar në një urë me një fëmijë gjatë Luftës Civile në Spanjë më 1936.

Një grua më në fund merr eshtrat e burrit të saj 60 vjet pasi ishte zhdukur në Luftën Koreane.

Një i ri nga Ruanda tregon shenjat që i mori në kampin e vdekjes.

Kinë. Këta njerëz parandaluan një grua të bënte vetëvrasje.

Një burrë proteston në Sheshin Tiananmen, Pekin, 1989.

Vankuver. Një muzikant qanë gjatë një shërbimi për viktimat e 11 shtatorit.

Etiopi. Një fëmijë i fisit Erbore.

Nxënësit e një shkolle klasike të baletit në Ruandë – e para pas gjenocidit.

100,000 murgj luten për paqe në botë.

Një adoleshent irlandez u bërtet ushtarëve britanikë gjatë një periudhe të çrregullimit në Irlandë Veriore.

Kosovë. Një djalë duke kaluar nëpërmjet telave me gjemba në një kamp refugjatësh.

Një ushtar ushqen një mace gjatë luftës Koreane.

Afganistan. Një vajzë e vogël mban dorën e një ushtari amerikan.

Astronautja Anna Lee Fisher në ballinën e revistës Life më 1985. Ajo ishte bërë nëna e parë në hapësirë.

Një grua nga fisi Mursi në Etiopi ekzaminon “Vogue”-n për herë të parë.

Vajza adoleshente, Teheran.

Një zjarrfikës shpëton një vajzë të vogël, SHBA.

Fëmijët të cilët jetojnë brenda Rrethit Arktik, Rusi.

Një vajzë e vogël nga Guatemala mban macen e saj.

Pin It