Arti dhe arkitektura Islame në Xhaminë Straits Malacca

Xhamia e Straits Malacca pati ceremoninë e saj të hapjes në vitin 2006 dhe, që atëherë, ka qenë një tërheqje e madhe turistike jo vetëm në Malacca por edhe në të gjithë Malajzinë. Kjo xhami ndodhet në ishullin Malacca dhe është e njohur për vendasit si Mesxhid Selat Melacca, dhe është ndërtuar nga Qeveria e Shtetit të Melacca.

Ajo që e bën këtë xhami të bukur nuk është vetëm arkitektura mahnitëse e saj, e cila kombinon artizanatin mes Lindjes së Mesme dhe Malajzisë, por është gjithashtu fakti se është ndërtuar në bregun e Ngushticës dhe, kur niveli i ujit është i lartë, xhamia duket si është duke lundruar mbi ujë! Karakteristika më e veçantë e xhamisë është minarja e saj 30 metra e lartë, së bashku me një hark madhështor me zbukurime blu që i jep hyrjes shumë elegancë. Xhamia është veçanërisht e bukur në mbrëmje, kur të gjitha ambientet e saj ndriçohen nga llampa shumëngjyrëshe, duke ofruar një pamje piktoreske që të lë pa frymë.

 

Pin It