7 gjëra që duhen pasur parasysh për fëmijët anemikë

  1. Për t’i mbrojtur fëmijët nga anemia çdo javë duhet t’i ushqeni dy herë me mish, mishi përmban proteina që zhvillojnë muskujt e fëmijëve dhe ndalojnë aneminë.
  2. Fëmijët nuk duhen lejuar që të luajnë në hyrjet e dyerve sepse janë më të ndjeshëm ndaj rrymave. 
  3. Në vend të ujit të ftohtë duhet t’i jepni ujë me temperaturë normale.
  4.  Kur fëmijët bëjnë banjë duhet t’i thajnë flokët patjetër.
  5.  Kur fëmijët luajnë duhet t’ia ndryshoni kanatierën e djersitur menjëherë.
  6.  Duhet të tregoheni të kujdesshëm për veshjen e fëmijëve për t i mbrojtur nga i ftohti.
  7. Kini kujdesin e duhur ndaj sëmundjeve të tjera, anemia bën që fëmijët të sëmuren më shpesh.
Pin It