8 gjëra që duhet të bësh patjetër për fëmijën tënd

Prindër, mos harroni kurrë se ju jeni “Bota” për fëmijën tuaj. Ata kanë nevojë për dashurinë, kujdesin dhe mbi të gjitha kohën tuaj. Po ju sjellim më poshtë 8 gjëra që duhet të bëni për ta, 8 gjëra që për ta do të thonë “gjithçka”. 

  1. Puthje dhe përqafime: Tregoje dashurinë sepse dashuria është shumë e rëndësishme për zhvillimin emocional dhe shpirtëror të fëmijës, i ndihmon ata të ndjehen të dashur pa kushte. Fëmijët lulëzojnë në një mjedis të dashur.
  1. Lavdërojini ata; Fjalët e afirmimit shkojnë në një rrugë kaq të gjatë në ndërtimin e nderimit te vetë fëmijës dhe besimit për të provuar dhe mësuar gjëra të reja. Fëmijët janë aq të lumtur për të marrë afirmimin e vërtetë po aq sa dashuria që keni për ta, se çfarë është një punë e madhe që ata kanë bërë, sa krenar jeni prej tyre dhe punën e tyre të vështirë. Kjo po ashtu mund të shihet në brohoritjet për ta në sport, apo edhe kur bëjnë aktivitete normale, si të lexojnë. Inkurajoni me fjalë të tilla si “Ju mund ta bëni këtë!”.
  1. Dëgjojini ata: Fëmijët me të vërtetë duan të dëgjohen. Një nga dhuratat më të rëndësishme që ne mund t’u japim fëmijëve tanë është koha që i kushtojmë fjalëve të tyre. Kur ata janë të mërzitur për diçka duhen dëgjuar me të vërtetë dhe kjo mund t’i ndihmojë ata për t’u qetësuar, duke i bërë ata të ndihen të dëgjuar dhe të kuptuar. Duke i dëgjuar ju do të dini personalitetet e tyre, nevojat e tyre dhe për të ndërtuar jetën e tyre duke i inkurajuar gjërat që u interesojnë më shumë. Ju do të dini se për çfarë janë më të apasionuar.
  1. Bëjuni atyre një dhuratë, pa arsye: Nuk do të thotë që lodra të jetë si shpërblim, por një gjest i thjeshtë që është një simbol i dashurisë. Ju mund të vendosni një shënim në një kuti me një foto të veçantë, gatuani një vakt të veçantë, ose bëni një pjesë muri për artin e tyre.
  1. Kujdesuni për ta, shërbejuni: Aktet e shërbimit janë një gjuhë e dashurisë. Nënat dhe baballarët u shërbejnë fëmijëve. Por kjo ka të bëjë me shërbimin e nevojave që ata kanë, kur ata janë të sëmurë, apo të trishtuar, apo kanë lënduar veten. Kjo është instinktive për ne si prindër, por duke kuptuar se në qoftë se kjo është gjuha e dashurisë fëmija do të jetë më i vetëdijshëm për plotësimin e nevojave të tij ose të saj emocionale në këtë mënyrë.
  1. Jepni fëmijën tuaj kohën tuaj: Çfarë në të vërtetë e bën fëmijën tuaj të ndihet që e duan është vëmendja juaj e pandarë. Ajo i ndihmon me zhvillimin e tyre emocional dhe fizik. Koha juaj është gjëja që mund tia ofroni dhe kjo është një mënyrë e rëndësishme për të punuar me ta. Lexoni një libër së bashku, gatuani diçka së bashku, të bëni pyetje të hapura në lidhje me ditën e fëmijës suaj, të dilni jashtë për një shëtitje ose në një kafene dhe të ndani një tas me patate të skuqura dhe një bisedë.
  1. Jepni fëmijën tuaj kohën tuaj: Shumë sjellje të keqija nga fëmijët janë një përpjekje për të marrë më shumë kohë dhe vëmendje nga mami dhe babi. Ajo mund të arrijë deri në pikën ku të mendojë se dhe vëmendja negative është më e mirë se mungesa e vëmendjes, kështu që është koha të shëtisni dhe të rrini më shumë me fëmijët … ju nuk do të zhgenjeheni.
  1. Jepni fëmijën tuaj kohën tuaj: Ka një arsye që ne e kemi thënë këtë tri herë, dhe ne jemi të sigurt që ju tashmë e dini pse! Koha e kaluar me fëmijën tuaj është kaq e rëndësishme në hedhjen e themeleve të marrëdhënieve tuaja me ta për jetën. Orët cilësore me ju do të pajisin ata emocionalisht për çfarëdo situatë në jetë. Kjo është mundësia jonë tani me të vërtetë të lidheni me fëmijët tanë në një moshë të re dhe të mbjellim tek ta vlerat që ne duam me të cilat ata të rriten. Bebja.com
Pin It