A të shëndosh buka?

v4tqkkxa5690d845e3769_1200_630_c_60

Mjekët William Davis dhe David Perlmutter në një studim të tyren kanë arritur në përfundimin që buka të shëndosh.

Disa nga arsyet se pse buka të shëndosh do t’i gjeni më poshtë:

1.Kokrrat e grurit nga e cila përbëhet buka rrisin nivelin e glukozës në gjak në mënyrë më të shpejtë. Kjo do të thotë se sa më shumë bukë të  hani, aq më shumë insulinë lëshohet dhe kjo i bën muskujt rezistente ndaj ruajtjes së insulinës dhe do të depozitohen qeliza yndyrore në  trup. Në rastet që nuk digjet kjo yndyrë që fitohet, atëherë do të çojë në rritje në peshë.

2.Kokrrat, si për shembull gruri, në të vërtetë stimulojnë oreksin. Po ashtu nëse në drekë dhe darkë hani bukë, do t’ju stimulojë të hani më shumë seç duhet.

3.Kokrrat, si për shembull gruri, në të vërtetë stimulojnë oreksin. Kështu, nëse në drekë dhe darkë hani bukë, do t’ju stimulojë të hani më shumë seç duhet.

4.Në bukë përfshihen karbohidratet komplekse dhe këto çojnë në shtim në peshë.

Ndërsa buka integrale dhe ajo e zezë kanë karbohidrate të thjeshta dhe nuk çojnë në shtim të peshës, ndaj për të gjithëe ju që ju shqetëson kjo pjesë mund të konsumoni bukën e zezë dhe atë integrale.

 Burimi: Daily Mail

Pin It