Afatet që ushqimet mund të qëndrojnë në frigorifer

Ushqimin mund ta ruani të ngrirë në frigorifer, por ka mundësi që ta ndryshojë shijen pas afatit të shënuar të skadimit.

Më shumë  kujdes kërkojnë produktet e qumështit dhe të mishit, ndërsa produktet në kavanoz nuk do të prishen aq shpejt nëse i mbyllni mirëAf.

Më poshtë do të gjeni një listë që tregon jetëgjatësinë e disa ushqimeve.

 • Supa:3-4 ditë në frigorifer, 2-3 muaj në ngrirje ;
 • Mishi i zier:3-4 ditë në frigorifer, 2-3 muaj në ngrirje;
 • Pula e zier: 3-4 ditë në frigorifer, 4 muaj në ngrirje;
 • Mishi i pagatuar i qengjit: 3-4 ditë në frigorifer, 6-9 muaj në ngrirje;
 • Mishi i pagatuar i pulës: 1-2 ditë në frigorifer, 9 muaj në ngrirje;
 • Nëse përcaktoheni vetëm për ngrirje , afati i qëndrueshmërisë së disa ushqimeve është si në vijim:
 • Buka dhe ëmbëlsirat:3 muaj;
 • Proshuta e zier:1-2 muaj;
 • Gjalpi: 6-9 muaj;
 • Bërxolla e pagatuar: 4-6 muaj;
  • Bifteku i pagatuar: 6-12 muaj;
  • Akullorja: 2 muaj;
  • Guaskat: 3-6 muaj;
  • Pemët: 6-12 muaj.
Pin It