Arsimi në vend të parë, kanadezët populli më i arsimuar në botë

arsimimi

Kanadaja nuk njihet vetëm për mirëqenien e lartë, apo si vendi me më shumë liqene në botë, por edhe si vendi me përqindjen më të madhe për njerëzit e shkolluar .

Kanadezët kanë një buxhet të vacantë e metoda arsimore të mrekullueshme dedikuar arsimit cka e bën vendin  me të arsimuar në botë pasi plot 50 përqind e qytetarëve kanë mbaruar arsimin e lartë.

Vendin e dytë e ka Izraeli në 45 përqind, dhe Japonia me 44 përqind.

Pin It