Leximi i Kur’anit në Ramazan

  Ramazani, si institucion, është projektuar për të ringjallur zemrat tona, për të lejuar dritën e devotshmërisë (takua) që të shndërrijë brenda nesh. Agjërimi gjatë ditës na përkujton se qëllim...

Të zbukuruar me aromë agjërimi…

Njeriu është një qënie që i kushton shumë rëndësi higjenës dhe pastërtisë trupore. Ai çdo ditë kujdeset për të larë dhëmbët. Edhe nëse nuk lahet çdo ditë, ai të paktën parfumoset dhe lyhet me erë të ...

Agjërimi, pjekuria e shpirtit

Agjërimi gjatë Ramazanit, duke qenë se është një detyrë e kryer drejtpërsëdrejti ndaj Allahut (xh.sh.), është një adhurim që duhet të kryhet me një vetëdije të forte robërimi. Ndaj ajo ka, pa dyshim,...

Drita që kristalizohet në zemra

Kur’ani është një dritë që kristalizohet në zemra, një burim ndriçimi që u bën dritë shpirtrave dhe fund e krye një ekspozitë të vërtetash. Me fytyrën e tij të vërtetë, Kur’anin munden ta...

Urtësia në ngrënien e syfyrit

Ashtu sikurse lutja, adhurimi, dhe bamirësia e Profetit (a.s) është shembulli më i mirë për çdo besimtar që e beson Allahun, Ditën e Fundit dhe e kujton shumë Allahun me dhikër, po ashtu edhe ngrënia...

Lutja është një prej adhurimeve më madhështore…

Lutja është një ndër armët më të forta që njeriu posedon. Ajo është një prej adhurimeve më madhështore, sepse tregon thjeshtësinë, modestinë dhe përulësinë e njeriut përpara Krijuesit. Allahu i Madhë...

Më parë eduko veten…

“Kushdo që dëshiron të jetë udhëheqës duhet të edukojë veten para edukimit të të tjerëve. Para se të predikojë te të tjerët, ai duhet së pari t’i predikojë vetes. Kushdo që edukon veten dhe përmirëso...

Agjërimi i kujton njeriut takimin me Zotin

Çdo orë, çdo minutë dhe çdo sekondë e atij që agjëron është e çmuar sepse ia kujton atij të mirat dhe dhuntitë e Allahut dhe të mirën më të madhe për nga përfundimi, bashkimin me Allahun. Këtë funksi...

Moti, e shtunë 2 qershor 2018

Kthjellime dhe vranësira të herë pas hershme dominojnë pjesën e parë të ditës. Por sërish pasditja fuqizon përkohësisht vranësirat duke sjellë rrebeshe dhe stuhi të shkurtra ere në Veri- Verilindje n...