Basha: ” Nuk ka më drafte paralele”

 

- Lulzim Basha (Minister of Foreign Affairs, Albania)

Kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha gjatë një daljeje për mediat, la të kuptohej se opozita nuk do të dorëzojë asnjë draft në Komisionin e Posaçëm Parlamentar për Reformën në Drejtësi dhe fajësoi kryeministrin Edi Rama se po pengon këtë reformë.

“Nuk ka më drafte paralele. Ka një përpjekje të hapur të Edi Ramës për të diktuar drejtësinë. Njeriu që sot hoqi maskën dhe që tregoi fytyrën e vërtetë që nuk do reformën, por kapjen e drejtësisë. Problemi është Edi Rama”,  u shpreh Basha.
“Të shtunën në darkë me këmbënguljen tonë pati një rakordim për të reflektuar rekomandimin e Venecias, përkatësisht rekomandimin numër 55 që dikton qartë që vendimet për institucionet e ardhshme nuk mund të merren nga një shumicë e cilësuar që disponohet nga shumica aktuale politike. Në bazë të kësaj, ekspertët tanë bënë propozimet përkatëse. Pas kësaj ekspertët e Edi Ramës u tërhoqën për t’u konsultuar me Edi Ramën dhe të nesërmen u pa që Edi Rama nuk do reformën në drejtësi. U prish kompromisi i të shtunës dhe me kokëfortësi u këmbëngul në shumicën e cilësuar prej 3/5”, deklaroi Lulzim Basha.

Zhvillimet e fundit, kreu i opozitës i interpreton si heqje e maskës prej kryeministrit Edi Rama.

“Është ai që nuk do reformën në drejtësi, që nuk do institucione të formuara që luftojnë korrupsionin sepse ka plan kapjen e drejtësisë dhe të diktojë si prokuror dhe gjyqtar vendimet e së nesërmes. Të diktojë çdo vendim duke fituar imunitet mbi ligjin dhe duke përdorur ligjin si shkop për qëllimet e tij politike. Për më shumë se 1 vit, Edi Rama ka qenë de facto pengesa kryesore për reformën në drejtësi”, shtoi Basha.

Opozita mbetet e vendosur në qëndrimin, sipas saj, për të mos lejuar Edi Ramën që të kapë drejtësinë, por Lulzim Basha nuk saktësoi se si do t’ja arrijë këtij qëllimi.

Pin It