Bateritë që do të furnizojnë me energji një qytet të tërë

 

Tesla po zhvillon projektin e fundit të baterive të mëdha që mund të furnizojnë një qytet me energji elektrike.

Sistemi nga Tesla është vënë në funksion në qytetin belg Terhils dhe përbëhet nga bateri Powerpak me fuqi prej 18.2 megavat.

Qëllimi kryesor i këtyre baterive është të ruajnë energjinë elektrike kur prodhimi është i madh.

Sistemi i baterive duhet të reagojë ndaj ndryshimit të frekuencave të energjisë elektrike në një afat 100 herë më shpejt se sistemi klasik që prodhon energji nga karburantet e fosileve.

Pin It