Begonja, lulja që zbukuron ballkonet e familjeve shqiptare

Lulja e begonjës ka gjethe të shpeshta dhe të gjera, me lule njëshe apo dyshe. Kjo lule lulëzon duke filluar në verën e hershme dhe e mbajnë lulen deri në vjeshtë duke çelur lule të bardha, rozë ose të kuqe.

Kjo lule duhet të vendoset në ambientet me dritë por jo direkt nën rrezet e forta të diellit. Ujitja duhet të jetë e shpeshtë dhe toka duhet të ketë kanale kulluese që të ruajë lagështirën e duhur dhe freskinë e gjetheve. Ajo rritet shumë ndaj dy herë në vit duhet rimbjellë në vazo të re.

Pin It