Bëhuni ata që jeni! ….Thënie nga Nihçe

Çfarë nuk më vret më bën më të fortë.

Ai që lufton monstrat, duhet të bëjë kujdes, që të mos shndërrohet vetë në monstër. Dhe kur i ngul sytë gjatë humnerës, humnera do të të shohë dhe ajo ty në sy. (Përtej të mirës dhe të keqes)

Ajo që bëhet nga dashuria, gjithmonë zë vend përtej të mirës dhe të keqes. (Përtej të mirës dhe të keqes, aforizmi 153)

Gjithmonë ka një farë çmendurie në dashuri. Por ka gjithmonë arsye në çmenduri. (Kështu foli Zarathustra Pjesa I, Kapitulli 7)

Njeriu nuk lufton për lumturinë; vetëm Anglezi e bën këtë. (Perëndimi i idhujve, Maksima, 12)

Disa lindin pas vdekjes.

Sekreti për të korrur sa më shumë fryte dhe gëzim nga ekzistenca është: të jetosh në mënyrë të rrezikshme! Ndërtojini qytetet tuaja në shpatet e Vezuvit! (Shkenca e gëzimit)

Nëse duhet të ngrihet një tempull, një tempull duhet të shkatërrohet. (Në esenë Mbi Gjenealogjinë e Moralit, Seksioni 24)

Nuk ka fakte, ka vetëm interpretime.

Mënyra më e sigurt për të korruptuar të rinjtë, është t’u kërkosh që të vlerësojnë ata që mendojnë njësoj dhe jo ata që mendojnë ndryshe. (Agimi, 297)

Ekziston në botë vetëm një shteg, përgjatë të cilit nuk mund të ecë askush, përveç teje: ku të shpie? Mos pyet, nisu dhe zbuloje. (Meditime të pakoha, Schopenhaueri si mësues)

Bëhuni ata që jeni! (Kështu foli Zarathustra)

Pin It