Biblioteka Kombëtare shpall gjendjen e emergjencës pas shirave të fundjavës

Biblioteka Kombëtare bëri të ditur sot se një pjesë e materialeve bibliotekare (libra, revista, gazeta),  të sistemuara në nivelet e ulëta në një nga sallat e saj në katet e nëndheshme është dëmtuar si pasojë e reshjeve gjatë datës 23 qershor në kryeqytet.

Në një njoftim për shtyp biblioteka bën të ditur se ka shpallur gjendjen e emergjencës për trajtimin e materialeve bibliotekare të lagura ose pjesërisht të lagura me qëllim tharjen dhe restaurimin e tyre të plotë.

Biblioteka Kombëtare thekson se nuk janë prekur mjediset ku ruhet fondi i Vlerave të rralla dhe Arkivi i librit e i periodikut shqip.

Nga të dhënat paraprake, numri i njësive bibliotekare me gjurmë lagështire rezultoi rreth 12 mijë. Gjatë punës së deritanishme janë tharë plotësisht rreth 70% e tyre. Vijon puna intensive për tharjen e plotë të pjesës së mbetur.

Mbizotërojnë tekstet mësimore dhe botime të 15 viteve të fundit, të cilat për shkak të mungesës së theksuar të hapësirave depozituese nuk kanë mundur të ruhen sipas standardeve tekniko-profesionale.

Në  funksion të  kësaj emergjence dhe në  respektim të  protokolleve profesionale, njoftojmë  se Biblioteka Kombëtare do të  qëndrojë  e mbyllur nga data 25 deri 30 qershor./ATA/

Pin It