Çaji i hithrës, ilaçi natyral i domosdoshëm për shëndetin

31609-nettle-tea

Kur përmendim hidhrën mbase na shkon mendja se po ta prekësh do të të djegë lëkura, por jo! Si ilaç popullor hithri e ka një histori të gjatë. Është konfirmuar se stimulon punën e organeve të tretjes, mëlçisë, pankreasit, rrit sekretimin e lëngjeve nga organizmi, forcon imunitetin, është efikas në rastin e migrenës së fortë, sepse relakson muskujt, ndihmon në largimin e baktereve të këqija nga organizmi. Shumë njerëz nuk janë të vetëdijshëm se sa e rëndësishme është për shëndetin bima e hithrit. Hithri është lloj i bimës shëruese.

Kalciumi është minerali me i rëndësishëm në çajin e hithrave, ndërsa ndihmon te shëndeti i kockave dhe dhëmbëve. Më i nevojshëm është te fëmijët, kockat dhe nyjet e të cilëve janë në zhvillim. Ҫaji i hithrave pastron enët e gjakut në organizëm dhe përmirëson qarkullimin e gjakut. Nëse jeni të sëmurë nga anemia ose çrregullimet e sistemit të qarkullimit të gjakut duhet ta konsumoni rregullisht. Rrit numrin e qelizave të gjakut, ka efekt pozitiv në pankreas dhe enët e gjakut, dhe  redukton rrezikun nga diabeti. Ul nivelin e kolesterolit dhe sheqerit në gjak.

Përgatitja e tij është e thjeshtë. Në ujin e nxehtë duhet të vendosni një lugë çaji derisa të vloj. Pastaj duhet të mbuloni çajin dhe të prisni tre deri në pesë minuta dhe më pas mund ta konsumoni.

Pin It