Çaji i mentes ,ilaçi i dhimbjes së kokës

tea-for-oral-health-e1389181078108Çaji i mentës është një nga ilaçet më të mira natyrale kundër dhimbjes së kokës dhe një ndër armiqtë më të mëdhenj të shtresave dhjamore.

Mentja është ushqim ideal për personat me pengesa të tretjes, që nuk është një dukuri befasuese të shumica e njerëzve. Zëvendësues i mirë i mentës është edhe vaji i livandës.

Duke qenë se ka aromë specifike menta zvogëlon dëshirën për cigare. Për këtë arsye në treg ka gjithnjë e më shumë cigare me shije të mentes.

Nëse edhe ju keni vendosur ta zvogëloni nikotinën, ju rekomandojmë ta përdorni këtë bimë. Çaji i mentës forcon nervat dhe vepron si qetësues. Nëse nuk jeni adhurues i kësaj pije, në vend të çajit përdorni vajin eterik me bazë të nanës, i cili mund të përdoret si freskues i ajrit.

Pin It