Zjarri ndizet me drunjë të vegjël

Ebu Zijad el-Bustanij ishte ngritur të falë namaz nate dhe papritmas afër tij sheh birin e tij të vogël. Ndjeu keqardhje për shkak të fëmijërisë së tij dhe ftohtit të madh dhe i tha: O biri im, flejë...

Babai dhe vajza…

  Vajza e vogël i tha të atit: – Babi, a mund të marrim një banane? Babai kokulur ia ktheu: – Bija ime, nëse në fund të muajit do më teprojë diçka, të premtoj se do të ta blej. Unë i...

Nëse bebi qan pa arsye, kontrolloni gishtat e këmbeve

Shumë prindër fillojnë të shqetësohen kur fëmija e tyre nuk pushon së qari pa asnjë arsye. E kanë ushqyer mirë dhe duket i shëndetshëm, por sërish nuk mund ta qetësojnë. Këta prindër nuk janë në dije...

Edukojini fëmijët tuaj përmes lojërave

Prindërit janë ata që luajnë rolin kryesor në edukimin dhe në përkujdesjen ndaj fëmijëve të tyre . Për të përcjellë tek ata dashuri, vlera dhe afërsi duhet që të kaloni kohë me ta. Si mund ta bëni kë...

Tre çështje të rëndësishme për edukimin e fëmijëve

a) Edukata e të folurit Gjithsesi, në një shtëpi, do të bisedohen punët që kanë të bëjnë me këtë botë, çështjet që lidhen me jetën. Ndërkaq, kur këto gjëra bisedohen në prani të fëmijës, duhet mbajtu...

Disa parime Islame për mirëqenien ekologjike

“Nëse një musliman mbjell një pemë apo hedh një farë, dhe pastaj një zog, njeri apo kafshë ushqehet me të, kjo për të konsiderohet si bamirësi (sadaka).” [Buhariu] Profeti Muhamed a.s, po kalonte pra...