LIBRI DHE KULTURA – PËRDORIMI I RRJETEVE SOCIALE

Në këtë emision flitet për “kulturën e të përdorurit të rrjeteve sociale.” Kush janë përdoruesit më të shumtë të këtyre rrjeteve, sa e kanë ndihmuar procesin e komunikimit këto rrjete, sa...

Newsroom – 21 shkurt 2016

  Newsroom lajmet kryesore të javës 15-21 shkurt 2016 Çdo të diel, ora 18:00   Ndiqni përmbledhjen javore të lajmeve kryesore në Radio Spektrum 96.4 mhz. Live Stream: www.spektrum.al Tune I...

LIBRI & KULTURA – KULTURA E TË QENIT STUDENT

LIBRI & KULTURA – KULTURA E TE QENIT STUDENT (9.2.2016) Në këtë emision flitet për kulturën e të qenurit student, për jetën studentore në Tiranë, marrëdhëniet që studentët kanë me librin, s...

LIBRI & KULTURA – LIGJËRIMI NACIONALIST

LIBRI & KULTURA – LIGJËRIMI NACIONALIST (26.1.2016) Në këtë emision flitet për të ashtuquajturin ligjërim nacionalist në Shqipëri. Temë kjo e marrë nga libri me po të njëjtin titull të stud...

LIBRI & KULTURA – NUMRI ZERO

LIBRI & KULTURA – NUMRI ZERO (19.1.2016) Në këtë emision flitet për një prej veprave të shkrimtarit italian Umberto Eco, konkretisht për romanin “Numri zero”. Është një përzgjed...

LIBRI & KULTURA – DASHURI DHE TOLERANCE

  LIBRI & KULTURA  – DASHURI DHE TOLERANCE (12.1.2016) Në këtë emision flitet për një temë me të vërtetë shumë delikate, nisur nga libri “Dashuri dhe tolerancë“, por edhe s...

LIBRI & KULTURA – PRINCI I VOGËL

LIBRI & KULTURA – PRINCI I VOGËL (29.12.2015) Në këtë emision filet për një prej veprave të shkrimtarit francez Antoine de Saint-Exupéry, konkretisht për veprën “Princi i vogël”...

LIBRI & KULTURA – GJUHA

LIBRI & KULTURA – GJUHA (22.12.2015) Në këtë emision flitet për gjuhën shqipe standarde dhe drejtshkrimin e saj. Më konkretisht, flitet për sa i përket problemit të shkrimit të drejtë të gj...

LIBRI & KULTURA – PËRKTHIMI

LIBRI & KULTURA – PËRKTHIMI (15.12.2015) Ky emision flet për përkthimin; për rëndësinë e tij; për rëndësinë e përkthimeve cilësore dhe për problemet që sjellin përkthimet e këqija. Gjithash...