Drerët notues, një tablo mahnitëse në Britani

  Këto foto tregojnë një tufë prej rreth 100 drerësh tek notojnë në një lumë në Chatsworth, Britani. Fotografi amator Jim Bell, 73 vjeç, po fotografonte pamje të peizazhit të Derbyshire kur vuri...

Urat e Indisë të ndërtuara me rrënjët e fikusit

Meghalaya, në Indi është një vend i shkatërruar nga shirat e rrëmbyeshëm që arrijnë 15 metra kub në vit. Kështu banorët vendosën që në vend që të ndërtonin ura që do t’i shkatërronte lumi t’i rrisnin...

Gjeni ndryshimet… :)

Fotografi Peter Zelewski nga Detroiti i SHBA-ve, ka kaluar vite tëra duke u munduar të gjej dhe fotografojë binjakët identikë nëpër rrugët e Londrës. “Kur fillova projektin pa dyshim se ishte atraksi...

Vendet më të gjelbërta në botë

Laboratori “Senseable” i Institutit të Teknologjisë në Massachusetts, ka bashkëpunuar me Forumin Ekonomik Botëror për krijimin e një “enciklopedie pyjore” (Treepedia), një faqe interneti me harta int...

Ushqimi i spitaleve nëpër botë…

“Sunbelt Staffing” ka grumbulluar foto të menusë që shërbehet nëpër spitalet nëpër botë, duke sjellë këto pamje. Më poshtë, shikoni se si ushqehen pacientët gjermanë, amerikanë, australianë… &n...

Fotografitë më mahnitëse të 2018 nga “Sony”

Aparati profesional “Sony” të jep mundësinë e shkrepjes së një fotografije shumë profesionale. Disa nga ata që realizuan fotografi me këtë aparat, guxuan dhe i hodhën ato në konkursin botëror për fot...