MODELI QË I DUHET NJERËZIMIT

Të gjithë bashkohen se ai është njeriu që la më shumë mbresë dhe ndikim në historinë njerëzore. Mbi të gjitha një njeri i madh, një profet i denjë, një prijës sypatrembur, një diplomat i zoti, një ko...

NGA VETË JETA – ORA E QUMËSHTIT

Në njërën nga parqet e ngelura si të shtrydhura mes apartamenteve më luksoze të qytetit, jetonte një mace e çalë. Kafsha e gjorë ishte e detyruar të rrinte aty, sepse këmbën e kishte shtypur në trafi...

KOHA PËR LUTJE – ALI ZAIMI

Është koha për duá. Është koha për të ngritur duart e të lutemi si kurrë më parë. Momentet që po jetojmë na nxisin të lutemi siç na nxit hyrja e Ramazanit të agjërojmë, siç na nxit ezani të falemi. R...

NGA VETE JETA – NGJITJA LART

Një vogëlush zezak u magjeps nga bukuria e cirkut ku  erdhi të harxhojë lekët që i kishin dhënë për bajram. Aq shumë shilarës nuk kishte parë kurrë në jetën e tij dhe ishin plot e përplot të mbushur ...

BESIMI ËSHTË DRITË DHE FORCË

Njeriu vjen në këtë botë dhe jeton për një kohë të shkurtër; ndodhet në një shtëpi të rrethuar nga të gjitha anët e saj me dyer që në çdo moment mund të hapen dhe ai të dalë prej saj. Njeriu jeton ba...

NGA VETE JETA – QILIMI

Ishim në namazin e xhumasë. Në të djathtë kisha një të moshuar, ndërsa në të djathtën e t ij kishte një vend bosh. Kur i moshuari u ngrit për të falur farzet, u kthye prapa dhe iu drejtua një të riu 1...

Viti i ri shkollor në Medresenë e Tiranës

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Skender Bruçaj dhe Drejtori i Medresesë së Tiranës, z. Ali Zaimi urojnë nxënësit për vitin e ri shkollor 2016-2017

10 DITET E DHUL HIXHES

10 ditët e muajit Dhulhixhe përmenden në Kur’an dhe për këtë arsye kanë një vlerë shumë të madhe. Në suren (Fexhr, 1-3).  “Betohem në agimin, betohem në dhjetë netët, betohem në çiftin dhe tekun…” I ...