“Ikja nuk është fund”, poezi nga Klea Dhima

Ishim në studio poeten Klea Dhima për t’u njohur me poezinë e saj. Libri i fundit me poezi pa titull “Ikja nuk është fund” e sjell Klean me një permbledhje të bukur, poezi me ndjesh...

Shijoni shegën, por mos e hidhni më lëkurën e saj

Shegët nuk janë vetëm për t’u konsumuar, por mund të përdoren edhe si produkt bukurie. Ne gjithmonë konsumojmë vetëm kokrrat e kuqe të frutit dhe e hedhim lëkurën e saj, pa e ditur se ashtu si fruti,...

Nga mesjeta tek ne, 10 shpikjet që ndryshuan botën

Mesjeta ka qenë një periudhë jo e gjitha e errët ashtu si na kanë bërë të besojmë. Ka patur periudha të ndërlikuara, luftra, sëmundje, katastrofa klimatike, por duhet ditur se në ato vite u zbuluan n...

Kalendari historik, 18 nëntor

18 Nëntori është dita e 322-të e kalendarit gregorian (dita e 323-të në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 43 ditë. Ngjarje 1647 – Lindi filozofi francez Pierre Bayle...

“Krom dhe luledele”, Elsa Skënderi Rakipllari

“Spektrum jetësor” Ishim në studio më shkrimtaren Elsa Skënderi Rakipllari për të folur për librin e saj ” Krom dhe luledele”. Një libër me histori reale nga jeta e një fëmije...

Kujdesi ndaj mjedisit, shembuj nga jeta e sahabeve

Kur Ebu Bekri, Halifeja musliman, nisi ushtrinë për luftë nën komandën e Usames, i porositi:”Mos ua prisni pemët dhe mos ua vrisni kafshët…!” Si udhëheqës musliman, ai ishte i inter...

Vajza më e dashur e Profetit (s.a.s), Fatimja (r.a)

Katër gratë e përkryera të vlerësuara nga Islami janë të mirënjohura nga muslimanët. Ato janë, Merjemi, nëna e Profetit Isa (Jezus), Asija, bashkëshortja e Faraonit, Hatixhja, bashkëshortja e parë e ...