Besimtarët myslimanë festojnë Kurban Bajramin

Besimtarët myslimanë festojnë sot Kurban Bajramin Ceremonia e faljes u zhvillua në sheshin “Skënderbej”, Tiranë, ku mijëra besimtarë myslimanë falën namazin e Kurban Bajramit dhe qindra mijëra të tje...

Njerëzimi i ka ezauruar burimet natyrore

Global Footprint Network përllogarit çdo vit ditën e mbingarkesës së planetit, ose ditës së mbikonsumimit të Tokës. Sipas të dhënave të kësaj organizate kjo ditë po afron gjithnjë e më shumë. Më 1971...

Të njohim veten

Një i urtë shkoi te një i dijetar i moçëm dhe i bëri këto pyetje, për çka mori këto përgjigje të sakta me përjashtim të njërës: -Kush është i pari dhe i fundit në këtë botë? -Zoti, sepse është i përg...

Samsung hedh në treg ekranin e palosshëm

Gjiganti i teknologjisë “Smasung” njoftoi se në shtator do të hedhë në treg smartfonin e ri me ekran të palosshëm. Bashkë me të, kompania lider në teknologji synon të fusë internetin me shpejtësi 5G....

Shtypi i ditës, 29 Korrik 2019

Të nderuar lexues të Spektrum.al, në fotogalerinë e mëposhtme do të gjeni faqet e para të gazetave për ditën e sotme. Këto tituj pasqyrojnë zhvillimet kryesore të 24 orëve të fundit në Shqipëri, Koso...

Kthehet sërish vala afrikane në Shqipëri

Me valën e dytë të të nxehtit afrikan që ka goditur Europën gjatë ditëve të fundit, temperaturat priten të thyejnë rekord në të gjithë kontinentin. Në disa vende janë regjistruar temperaturat më të l...

E ardhmja e makinave është elektrike

Bloomberg New Energy pasi analizoi aktualitetin e makinave që përdoren sot për sot në botë, rezulton se numri i makinave elektrike është mjaft i vogël në krahasim me numrin e përgjithshëm. Por, duke ...