LIBRI & KULTURA – PRINCI I VOGËL

LIBRI & KULTURA – PRINCI I VOGËL (29.12.2015) Në këtë emision filet për një prej veprave të shkrimtarit francez Antoine de Saint-Exupéry, konkretisht për veprën “Princi i vogël”...

LIBRI & KULTURA – GJUHA

LIBRI & KULTURA – GJUHA (22.12.2015) Në këtë emision flitet për gjuhën shqipe standarde dhe drejtshkrimin e saj. Më konkretisht, flitet për sa i përket problemit të shkrimit të drejtë të gj...

LIBRI & KULTURA – PËRKTHIMI

LIBRI & KULTURA – PËRKTHIMI (15.12.2015) Ky emision flet për përkthimin; për rëndësinë e tij; për rëndësinë e përkthimeve cilësore dhe për problemet që sjellin përkthimet e këqija. Gjithash...

LIBRI & KULTURA – SHOQERIA E SPEKTAKLIT

LIBRI & KULTURA – SHOQERIA E SPEKTAKLIT (8.12.2015) Në këtë emision flitet për të ashtuquajturën shoqëri e spektaklit. Shoqëri në të cilën jeta është shndërruar në spektakël. Ku çdo gjë, që...

LIBRI & KULTURA – ARTI PAMOR I RILINDJES

LIBRI & KULTURA – ARTI PAMOR I RILINDJES (1.12.2015) Arti i Rilindjes Shqiptare, përfaqësuesit e tij më kryesor, temat të cilat ka trajtuar, marrëdhëniet e tij me fushat e tjera të kulturës...

LIBRI & KULTURA – DISTOPIA LETRARE

LIBRI & KULTURA – DISTOPIA LETRARE (24.11.2015) Në këtë emision flitet për një prej fenomeve më tronditëse që ka përjetuar shoqëria njerëzore e shekullit të kaluar, dhe se si është pasqyrua...

Newsroom (8-14 shkurt 2016)

Newsroom lajmet kryesore të javës 8-14 shkurt 2015 POLITIKË Sekretari amerikan i shtetit John Kerry ka vizituar sot Shqipërinë, ku është takuar me Presidentin Nishani, kryemininistrin Edi Rama si dhe...

TEKNO SPEKTRUM (DT 9.2.2016)

Njihuni me informacionet, kuriozitetet dhe shpikjet më të fundit nga teknologjia. Ardiol Hoxha & Rabihana Halili

SPEKTRUM JETËSOR – SI RRITEN BREZAT?

SPEKTRUM JETËSOR – SI RRITEN BREZAT? (DT 8.2.2016) E ftuar: Hasije Muça Vizitë në shtëpinë e nxënësve. Këshillat dhe sugjerimet e një mësueseje të përkushtuar dhe shumë të respektuar që i dha s...