Ruaj traditën, festo shqip!

Ruaj traditën, festo shqip! Është kjo fushata e një grupi studentësh të cilët synojnë të ndërgjegjësojnë të rinjtë shqiptar në ruajtjen e folklorit tonë kombëtar. Ata besojnë se të rinjtë dhe jo vetë...

“Arsimi. Ku ishim? Ku po shkojmë?”, Majlinda Keta

Ishim në studio me Majlinda Ketën, pedagoge në UT, Fakulteti i shkencave sociale për të folur për arsimin. Shumë çështje të përmbledhura në librin “Arsimi. Ku ishim? Ku po shkojmë”? Në nj...

“Gjithçka rreth asgjësë”- Flogerta Krypi

Ishim në studio me shkrimtaren Flogerta Krypi për të folur për librin e saj të fundit ” Gjithçka rreth asgjësë”. Dy novela interesante ku shkrimtarja tashmë e afirmuar në letërsinë shqipe...

Koncepti social i moshimit

Në studion e ‘Spektrum Jetësor’ ishim me sociologun Gezim Tushi, për të folur për moshën e tretë. Kur fillon kjo moshë, si ka ndryshuar koncepti i moshimit në kohë, çfarë do të thotë gjys...

Mevlana Xhelaleddin Rumi, simbol i dashurisë

shim në studio me Dr. e kulturës në KMSH, Dorian Demetja ku folën për “Mevlana Xhelaleddin Rumi, simbol i dashurisë I-II”, artikull i botuar në numrat 24 dhe 25 të revistës “Zani i ...