“Adamah”, poezi nga Viola Isufaj

Ishim në studio me shkrimtaren Viola Isufaj, autoren e librit “Adamah”. Një libër ku gëlon emocioni njerezor, sa i vërtet, aq dhe i nevojshëm. Përmbledhja poetike është strukturur në nënt...

Sfidat e komunikimit dhe neurolinguistika

Në studion e ‘Spektrum Jetësor’ ishim me specialisten e komunikimit Voltiza Prendi. Folëm për ‘Sfidat e komunikimit në ditët e sotme duke u fokusuar te psikologjia pozitive, neuroli...

Historia e suksesit të Gerti Boshnjakut

I ftuari i radhës në emisionin “Histori Suksesi” në Radio Spektrum ishte Z. Gerti Boshnjaku, themelues i Agjencisë së Marketingut “New Media Communications”, themelues i revistës së parë digjitale de...

Kujdes shëndetin mendor, ka ardhur pranvera!

Në studion e ‘Spektrum Jetësor’ ishim  me mjeken psikiatre Arjana Rreli. Jemi në ditët e para të pranverës, e nga pas kemi lënë ditë të ngarkuara emocionalisht dhe mendërisht. Çfarë aktivitetes...

Universiteti Bedër si “Histori Suksesi”

Në këtë puntatë të emisionit “Histori Suksesi” ishte i ftuar Rektori i Kolegjit Universitar “Bedër”, Prof. Dr. Ferdinand Gjana, ku diskutuam rreth sfidave të deritanishme, mbi modelin e zhvillimit të...

Konceptimi dhe menaxhimi i fushatave nga studentët

Gjatë fushatave që studentët kanë zhvilluar ndër vite me profesoreshë Edlirën, kanë kaluar momente nga më të ndryshmet, duke filluar që nga procesi brainstorming në klasë, nga ku fillon gjithçka, për...

“Sfidat e shqipes sot”, Aljula Jubanin

Ishim në studio me padagogen Aljula Jubanin për të folur për gjuhën shqipe në kohën kur ka kaq shumë ndryshime në fusha të ndryshme e që ndikojnë edhe në leksik. Para pak ditësh u mbajt konferenca “S...

‘Integrimi Europian i të rinjve’

Në emisionin ‘Spektrum Jetësor’ folëm për ‘Integrimin Europian’ dhe përfshirjen e të rinjve në këtë proces. Ku ndryshojnë të rinjtë shqiptar nga ata europianë, çfarë do të tho...