Familja, edukimi dhe prindërimi në kohët moderne

  Miq të ‘Spektrum Jetësor’ ishim në studio me sociologun Gëzim Tushi. Folëm për edukimin e fëmijëve, për artin e prindërimit dhe sfidat që has sot familja,ky institucion i rëndësish...

Jo vetëm ilaçe, virozat kalohen edhe me ushqime!

Në studion e ‘Spektrum Jetësor’ kishim të ftuar farmacisten Teuta Maci. Folëm për ushqimet që duhet të konsumojmë në këtë periudhë virozash, në mënyrë që mos t’ju lëmë rrugë ilaçeve...

Rëndësia dhe kujdesi i një shëndeti të mirë oral

Shëndeti i gojës është një tregues i shëndetit të mirë fizik. Ndaj në ‘Spektrum Jetësor’ zgjodhëm të flisnim pikërisht për të.  Si të kemi dhëmb të shëndetshëm, aromë të mirë, sa herë duhet të shkojm...

Buzëqeshja, motivi i një dite të re

Miq të ‘Spektrum Jetësor’ këtë javë ishim në bisedë me Prof.Asc.Dr Robert Citozi. Folëm për buzëqeshjen, optimizmin dhe rëndësinë e mendimit pozitiv. Këshilla, energji pozitive, mendime o...

Arsimi profesional në Shqipëri

Në një kohë kur mbasë të rinjtë synojnë më shumë shkollën e lartë, politikat sociale në drejtimin e arsimit po orientojnë drejt arsimit profesional. Vitet e fundit ky lloj arsimi ka cuar ne aktivizim...