Të rinjtë mes librave, smartfonit dhe shkollës

Studio e ‘Spektrum Jetësor’ kësaj rradhe u përfshi nga zërat e të rinjve. Folëm për rininë, kohën e tyre, angazhimet, çfarë pëlqejnë më shumë, këto e të tjera çështje i sollëm  në 96.4 mh...

Romani “AKULL dhe ZJARR”, Juljan Abrashi

Në romanin e shkrimtarit Juljan Abrashi “AKULL dhe ZJARR “, trajtohet tema e dhimbshme e abortit. Shkrimtari i jep një jetë imagjinare personazheve të tij për t’i mëshuar faktit se ...

Aktiviteti fizik, praktika e një jete cilësore

Në studion e ‘Spektrum Jetësor’ ishim me Prof.Asc.Dr Robert Citozi në Universitetin e Sporteve. Folëm për rëndësinë e aktivitetit fizik, për një jetë me shëndet të mirë, me energji, pozit...

Shqipëria, vendi me katër stinë që duhet vizituar

Shqipëria jonë i ka bukuritë e panumërta! Kudo e kurdo ta shëtisësh do të të ngelen sytë mbi të, qoftë pranverë, verë, vjeshtë a dimër. Roland Palushi, Pedagog tek Universiteti i Sporteve dhe Albert ...

Fenomeni i bullizmit

‘Bullizmi’ ishte tema e përzgjedhur nga emisioni ‘Spektrum Jetësor’. Ishim në bisedë me Marta Skënderi (mësuese me shumë vite eksperiencë) dhe Ola Halili (psikologe). Në këtë bisedë u shp...

Kujdesi që duhet treguar gjatë virozave të stinës

Në emisionin Spektrum Jetësor ishim në studio me doktor Klevis Thomai (doktor ORL),ku folëm për virozat e stinës. Ndryshimet e temperaturës së mjedisit në stinën e vjeshtës janë shoqëruar me komplika...

“Gazetaria sot, vizive, ajo e shkruar dhe online”

  Gazetaria sot shoqerohet me probleme nga më të ndryshmet ashtu si vetë shoqëria. Në këtë emision patëm në studio gazetarët Esido Barkaj, Nela Gaçi, Ida Nurçe dhe Ornela Manjani. Puna e gazetar...