Njoftim i KMSH-së në lidhje me epideminë COVID-19

Të nderuar besimtarë dhe besimtare! Të gjithë jemi të vetëdijshëm për seriozitetin dhe përmasat mbarëbotërore që ka marrë epidemia e virusit COVID-19. Feja Islame i jep rëndësi të madhe shenjtërisë s...

KORE E JUGUT – Frenohet përhapja e COVID-19

Përhapja e koronavirusit vazhdon të frenohet në Korenë e Jugut, një nga vendet më të goditura nga COVID-19. Rastet e reja të regjistruara dje (e hënë) janë 131, nga 248 pardje (e diel), nga 367 të sh...

Rreth koronavirusit

Nisur nga situata e krijuar po ndajme me ju disa Informacione te qarta, te thjeshta dhe te kuptueshme nga te gjithe qe pershkruajne saktesisht cfare eshte virusi, si kalon nga nje person tek tjetri d...

Dita Botërore e Dëgjimit

MOS LEJO QË HUMBJA E DËGJIMIT TË TË KUFIZOJË! Ky është apeli që Instituti i Shëndetit Publik (ISHP) bën në Ditën Botërore të Dëgjimit. Humbja e dëgjimit është një çështje e rëndësishme shëndetësore m...

Të tjera arsye për të shijuar një kafe

Kafja është pija më e konsumuar në botë, pas ujit, si dhe një prej produkteve më shumë të studiuar nga shkenca. Për gjithë ata persona që janë skeptikë pse duhet të pinë kafe, gjeni këtu tri arsye. K...

MJEKËSI – Zbulohet vaksina që ul kolesterolin e keq

Një injeksion dy herë në vit që zvogëlon kolesterolin e keq për të mbrojtur zemrën është zgjidhja e kompanisë NHS me qendër në Britaninë e Madhe, shkruhet në faqen e BBC NEWS. Miliona njerëz marrin s...

Stina e dimrit ndikon pozitivisht në organizëm

Kur flasim për dimrin përjetimet dhe mendimet mund të jenë të ndryshme. Ka persona që stinën e ftohtë e pëlqejnë dhe ka të tjerë që nuk e preferojnë aspak. Përtej preferencave, dimri njihet si stina ...