NGA VETË JETA – PËRSHKRIMI

Një burrë, i habitur nga shëtitja për herë të parë e kësaj province të vogël, u drejtua për te një makinë që qëndronte në qoshe të rrugës dhe pyeti vogëlushin që ishte ulur vetëm në kolltukun prapa: ...

MODELI QË I DUHET NJERËZIMIT

Të gjithë bashkohen se ai është njeriu që la më shumë mbresë dhe ndikim në historinë njerëzore. Mbi të gjitha një njeri i madh, një profet i denjë, një prijës sypatrembur, një diplomat i zoti, një ko...

NGA VETË JETA – ORA E QUMËSHTIT

Në njërën nga parqet e ngelura si të shtrydhura mes apartamenteve më luksoze të qytetit, jetonte një mace e çalë. Kafsha e gjorë ishte e detyruar të rrinte aty, sepse këmbën e kishte shtypur në trafi...