KOHA PËR LUTJE – ALI ZAIMI

Është koha për duá. Është koha për të ngritur duart e të lutemi si kurrë më parë. Momentet që po jetojmë na nxisin të lutemi siç na nxit hyrja e Ramazanit të agjërojmë, siç na nxit ezani të falemi. R...

NGA VETE JETA – NGJITJA LART

Një vogëlush zezak u magjeps nga bukuria e cirkut ku  erdhi të harxhojë lekët që i kishin dhënë për bajram. Aq shumë shilarës nuk kishte parë kurrë në jetën e tij dhe ishin plot e përplot të mbushur ...

NGA VETE JETA – QILIMI

Ishim në namazin e xhumasë. Në të djathtë kisha një të moshuar, ndërsa në të djathtën e t ij kishte një vend bosh. Kur i moshuari u ngrit për të falur farzet, u kthye prapa dhe iu drejtua një të riu 1...

10 DITET E DHUL HIXHES

10 ditët e muajit Dhulhixhe përmenden në Kur’an dhe për këtë arsye kanë një vlerë shumë të madhe. Në suren (Fexhr, 1-3).  “Betohem në agimin, betohem në dhjetë netët, betohem në çiftin dhe tekun…” I ...

Kurdisja e Sahatit – Saimir Lleshi

Sikur futbollit të mos i kushtohej kaq rëndësi kohëve tona, mbase historia do të kishte një tjetër kuptimësi! Njeriu modern, i paplotësuar dhe që kërkon një lloj vetëpërmbushje me të tilla metoda të ...

Mes frikës dhe shpresës…

… dhe shiu vazhdon të bjerë! Përtej dritares, pikat e shiut lënë gjurmët e tyre duke ravijëzuar rrugë pafund, diku të drejta e diku të lakuara, ashtu si vetë rrugët e jetës që dredhojnë pa reshtur me...