PD mungon, bie propozimi i 2 drafteve

Siç edhe paralajmëruan, demokratët nuk morën pjesë dje në mbledhjen e radhës të tryezës, për shkak të ngërçit të krijuar tashmë lidhur me dy kërkesat e opozitës për konsensus më të gjerë se 84 vota p...

Filmi i ri “Chi-raq” për forcën e gruas

Në filmin e fundit të regjisorit Spike Lee, Chi-raq – një fjalë e përbërë nga dy emra:  Çikago dhe Irak – lufta mes bandave përfshin lagjen jugore të Çikagos. Të ballafaquara me këtë tragjedi, nënat ...

Kujdesi për të moshuarit

Islami na porosit që të respektojmë njerëzit e moshuar, qofshin këta prindër, të afërm e të njohur, e çdo të moshuar tjetër. Njerëzit me kalimin e moshës fillojnë e humbasin potencialin e tyre biolog...

Televizori në familje

Përdorimi i televizorit në familje është i lidhur ngushtë me kuptimin e jetesës, madje edhe më gjerë, me kuptimin e shfrytëzimit racional e të kulturuar të kohës së lirë. Megjithëse një mrekulli e te...

Edukojini fëmijët nëpërmjet lojërave

Prindërit ose edukatorët duhet të kalojnë kohë cilësore me fëmijët e tyre, në mënyrë që të përcjellin tek ata afërsi, dashuri, përkujdesje dhe vlera. Ja disa ide se si mund të kaloni kohë cilësore me...

Edukimi i fëmijës

Fëmija është një amanet në duart e prindërve të vet. Fëmija është si një engjëll i pastër dhe mund të marrë çdo formë si njeri. Truri i fëmijës në vegjëli është si një kasetë magnetofoni që regjistro...

Si t’ua shpjegojmë fëmijëve Zotin?

Një nga pikat më kritike në edukimin e fëmijës është dhe  edukimi fetar. Si duhet t’u shpjegohet fëmijëve Zoti? Si duhet t’u përgjigjemi pyetjeve dhe çfarë duhet pasur kujdes gjatë dhënies së përgjig...