Kalendari historik, 1 shkurt

1 Shkurti është dita e 32-të e vitit, deri në fund të tij janë edhe 333 ditë. 1814 – Libri i Lord Bajronit, “Corsair” (Kusari) shitet 10-mijë kopje ditën e parë të publikimit. Libri është tregim në v...

Mikrokozmosi me emrin “Njeri”!

Një pjesë e rëndësishme e dijes sonë mbi Zotin buron nga studimi dhe meditimi mbi trupat tanë, që na shpërfaq neve fuqinë, urtësinë dhe dashurinë e Krijuesit. Fuqinë e tij, në faktin që nga një pikël...

Lum të guximshmit!

“Lum të guximshmit, ata që e pranojnë njësoj, si humbjen, si duartrokitjet”. /Jorge Luis Borges/  

Ndahen Çmimet e Giffoni Shqipëria

Është mbyllur edicioni i 12-të i Festivalit Ndërkombëtar të filmit për të Rinj dhe Fëmijë Giffoni Shqipëria. Pas prezantimit të 7 filmave mes tyre edhe tre shqiptarë, përgjatë tre ditëve festival, de...

Moti, e premte 24 nëntor 2017

Kthjellimet mbizotërojnë kushtet e motit në të gjithë territorin deri në mesditë kur vranësira të lehta shfaqen në zonat malore. Pjesa e dytë të ditës vijon nën dominimin e kthjellimeve në ultësirën ...

Moti, e shtunë 18 nëntor 2017

Kthjellime e vranësira të lehta dominojnë motin në ultësirën perëndimore por me vranësira të dukshme paraqiten zonat malore. Pasditja vijon me kthjellime dhe vranësira të herë pas hershme në pjesën m...