Kalendari historik: 30 qershor

30 Qershori është dita e 181-të e vitit, deri në fund të tij janë edhe 184 ditë. 1792 – Paris; Këndohet për herë të parë Marsejeza, si këngë lufte. Konventa e miratoi atë si himnin kombëtar më 14 kor...

Studim: Veprimet e duhura për kujtesë të fortë

Me kalimin e viteve, problemet me kujtesën dalin ne pah, por si për çdo gjë tjetër edhe për këtë ka zgjidhje.  Duke filluar nga ngrënia e boronicave e deri te luajtja e lojërave të trurit, hulumtuesi...

Ushqimet që mund t’i konsumoni  në çdo kohë

    Shpesh dëgjojmë të thuhet se jo çdo ushqim mund të konsumohet në çdo kohë. Shembull mund të japim shalqirin i cili mund te konsumohet vetëm 2-3 orë para ose pas ngrënies së një vakti. N...

Parashikimi i motit, e hënë 19 qershor 2017

Pjesa e parë e ditës do të jetë në ndikimin e motit të kthjellët në të gjithë vendin tonë me përjashtim të zonave lindore të cilat do të kenë vranësira ku më të dukshme paraqiten në juglindje duke rr...

Ushqimet bazë për një mendje më të shëndetshme

Truri është një prej organeve më të rëndësishme të organizmit tonë.  Si çdo sistem tjetër në trup, edhe ai ka nevojë për ushqim të mirë. Truri shpenzon 20-25% të energjisë totale që një njeri harxhon...

Parashikimi i motit, e premte 9 qershor 2017

Orët e paradites do të jenë nën ndikimin e motit të kthjellët në të gjithë territorin e vendit, herë pas here do të shfaqen kalime vranësirash të lehta. Më të dukshme në zonat jugore dhe juglindore t...