Çokollata e zezë, mbrojtësja e lëkurës gjatë ditëve të dimrit

dark_chocolate_rex

Ditët e ftohta të dimrit duket sikur kanë trokitur, ndaj duhen marrë masat për të mos u prekur nga pasojat që mund të sjellin.

Lëkura e thatë shkaktuar nga ajri i ftohtë është një nga shenjat që kjo stinë sjellë. Mbase nuk e keni ditur më parë, por këshillohet që në këto ditë të ftohta të hani çokollatë të zezë sepse ndikon pozitivisht në lëkurën tuaj.

Studimet kanë treguar se flavanoidet që ka çokollata e zezë përthith dritën UV dhe kjo dukuri ndihmon në rritjen e qarkullimit të gjakut, përmirëson dehidratimin si dhe mbron lëkurën.

Ndaj konsumoni çokollatë të zezë, sigurisht me masë pasi e tepërta ndikon edhe në kg e padëshiruar.

 

 

 

Pin It