Dënimi i korrupsioni kusht për fonde nga BE

korrupsion-1200x630

Spastrimi i gjyqësorit dhe politikës nga zyrtarët e korruptuar është kusht për akordimin e fondeve nga Bashkimi Europian për Shqipërinë. BE percakton në një dokument zyrtar të gjitha prioritetet e ndihmës financiare për vendin tonë deri në vititn 2020.

Lëshimi i këtyre fondeve varet nga hapat konkretë në drejtim të hetimit dhe dënimit të zyrtarëve të korruptuar. Konkretisht, dokumenti përcakton 8 fusha, zhvillimi i të cilave do të financohet nga BE, për të mbështetur Shqipërinë në rrugën e saj drejt anëtarësimit. Dokumenti tregon gjithashtu edhe se si do të matet dhe monitorohen progresi, në varësi të të cilit do të përcaktohen edhe alokimet financiare.

Ndërkohë Europa ka vendosur zbatimin e Vettingur si kusht për çeljen e negociatave në dhjetor 2016.

 

Pin It