Disa nga kështjellat më të bukura në botë (Foto)

“Bukuria e një ndërtese nuk matet nga spektakli që u jep kalimtarëve por nga shfrytëzimi i arsyes për të cilën është ndërtuar” Luca Doninelli

Disa nga kështjellat më të bukura në botë (Foto)

Arkitektët e mesjetës kanë qenë vërtetë gjeni

Ata ndërtuan kështjella mjaft të rralla dhe të çuditshme për kohën kur mungonin pajisje teknologjike.

Fakti që shumë prej tyre ende qëndrojnë sot pavarësisht nga lufta, shkatërrimet dhe pakujdesja e dorës së njeriut, tregon më së miri talentin e tyre për t’i projektuar këto kështjella.

Këtu janë disa nga kështjellat më frymëzuese në botë të cilat i trashëgojnë nga paraardhësit e tyre.

Pin It