Dobitë e bostanit për shëndetin tonë

Stina e verës shquhet për larmishmërinë e frutave dhe perimeve. Temperaturat e larta e bëjnë të domosdoshëm konsumimin e frutave, që përveç freskisë dhe shijes së mrekullueshme plotësojnë nevojat tona trupore për lëngje. Bostani mbetet fruti ideal për këto raste. I shijshëm, i freskët e plot ngjyra për syrin, ky frut sjell plot të mira edhe për flokët e lëkurën.

I ardhur nga Afrika, bostani ka përmbajtje të vitaminave A, B6 dhe C, ashtu sikurse është i pasur me likopene dhe amino acide, kontribuese këto për mirëqenien e lëkurës dhe flokëve.

Antioksidantët që përmban, ndikojnë drejtpërdrejt në forcimin e sistemit imunitar, si dhe parandalimin e inflamacioneve për organizmin. Më poshtë do të gjeni 7 përfitimet që vijnë drejtpërdrejtë nga bostani:

1. Ndihmon në rritjen e flokëve.
2. Parandalon rënien e tyre.
3. I jep flokëve shkëlqim.
4. Hidraton lëkurën.
5. E tonifikon atë.
6. Parandalon plakjen.
7. Parandalon prodhimin në masë të yndyrës së lëkurës.

Pin It