“Dragon Hole”, Gropa më e thellë në tokë gjendet në Kinë

https://youtu.be/-dL3paQVbWc

Quhet “Dragon Hole” (Vrima e dragoit) dhe është gropa më e thellë në tokë. Ajo është e thellë 300 metra dhe gjendet në detin e Kinës. Ajo e kalon edhe interesin për trekëndëshin e Bermudës. Shkencëtarët kinezë kanë realizuar matje të reja duke futur një robot në këtë vrimë që gjendet pranë ishujve Paracelso. Pas 100 metrave të parë niveli i oksigjenit bie ndjeshëm dhe më poshtë është e vështirë të ketë jetë.

Pin It