Duolingo, platforma falas e mësimit të gjuhëve

duolingo

Duolingo, platforma falas e mësimit të gjuhëve, ka nxjerrë dhe tre gjuhë të reja në aplikacionin e saj në iOS, duke ndihmuar kështu njerëzit që të mësojnë gjuhë të reja pa paguar leksione të shtrenjta.

Përdoruesit mund të shkruajnë dhe përparojnë në praktikimin e gjuhës së re, duke i dhënë nxënësve një instruktor të detyrueshëm, jo paragjykues dhe on-demand.

Megjithatë pavarësisht të rejave, këto platforma kanë dështuar. Marsin e kaluar, Twitter mori inteligjencën artificiale të Microsoft, “tay”. Tay e nis ditën qetësisht dhe e përfundonte duke thënë një sërë fjalësh raciste brenda një kohe shumë të shkurtër.

Edhe Facebook nuk ka patur shumë sukses me këtë lloj platforme. Ajo është kritikuar se ishte tmerrësisht bashkëbisedues, dhe të japë përgjigje të përcaktuara.

Me Duolingo përdoruesit mund të mësojnë frëngjisht, spanjisht dhe gjermanisht dhe shumë gjuhë të tjera do të shtohen.

Pin It